BURADASINIZ » ANA SAYFA » BASIN » HABERLER

İstanbul Modern Zanaat, Sanat ve Tasarım Platformu

İstanbul Modern, İstanbul’un unutulmaya yüz tutmuş zanaat ve el sanatlarını, sanat ve güncel tasarımla buluşturan, yeni bir oluşuma imza attı: İstanbul Modern Zanaat, Sanat ve Tasarım Platformu. “İstanbul Kalkınma Ajansı Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında gerçekleşen platform, hayal gücüyle el becerisini bir araya getirdi.

Türkiye'de yaratıcı endüstrilerin gelişmesine öncülük eden İstanbul Modern, bu projeyle şehrin köklü ama unutulmaya yüz tutan zanaat ve el sanatları geleneğini, güncel tasarım ve sanat yorumlarıyla buluşturdu. İstanbul Modern Zanaat, Sanat ve Tasarım Platformu’nda bakır, ahşap, cam, kemik ve sedefle geleneksel üretim teknikleri yeniden yorumlanarak tasarım objelerine dönüştürüldü. Projeye beş sanatçı/tasarımcı ve dört zanaatkâr katıldı.
1 Eylül 2015’te başlayan proje, sanatçı, tasarımcı ve zanaatkârların birlikte çalışıp, birlikte üretirken birbirlerinin tecrübelerinden faydalanmalarını sağladı. Ortaya çıkan ürünler 3 Mayıs 2016 itibariyle yıl sonuna kadar İstanbul Modern Mağaza’da sergilenecek.

Proje kapsamında düzenlenen panel ve üniversite öğrencileriyle gençlere yönelik atölyelerin yanında, “Zanaattan Tasarıma” adında kapsamlı bir dijital yayın da hazırlandı. Yayında zanaat eksenli üretim tasarım ilişkisine dikkat çeken metinlerin yanı sıra, kullanılan malzemeler hakkında genel bilgi, sanatçı ve tasarımcıların deneyimlerini aktardıkları söyleşiler, zanaatkârlar ile röportajlar ve videolar yer alıyor. Çevrimiçi okunabilen yayına aşağıda yer alan, ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

Sanatçı ve tasarımcılar: Atilla Kuzu, Hatice Gökçe, Adnan Serbest, Ekrem Yalçındağ, Seyhun Topuz

Zanaatkâr ve el ustaları: Fatma Ayran, Sezgin Yalçın, Gamze Araz Eskinazi, Battal Yakut

“Zanaattan Tasarıma” dijital yayını için tıklayınız.

BASIN BÜLTENİ LİSTESİNE KAYIT OLMAK İSTİYORUM